Aktualitások

MEGHÍVÓ CMC MINŐSÍTÉS KERETÉBEN TARTOTT ELŐADÁSOKRA

2018.02.02.

Kedves Tanácsadó Kolléga!

Az idei évi CMC minősítési folyamat szakmai előadásai az idén is változatos és érdekes témákat tárgyalnak a szervezett délutánokon.
A CMC-jelöltek 30 perces előadást tartanak egy, a szakterületükkel kapcsolatos vagy a tanácsadó szakmát általánosságban érintő témában. Az esemény szakmai jellege lehetőséget teremt az előadások után a témával kapcsolatos kérdések felvetésére, rövid kiegészítések hozzáfűzésére, továbbá az előadásokat követő 15 perces szünetekben kötetlen beszélgetésre, eszmecserére.

Az előadások látogatása beszámolható a CMC cím megtartásához előírt 2018. évi képzési követelmény teljesítésébe. A részvétel ingyenes!

Helyszíne: Aranytíz Kultúrház, Budapest, V., Arany János u. 10. Kislovag terem

Időpont: 2018. február 27. 14.30 órától

Az előadások témái IDE KATTINTVA tekinthetők meg.

Várunk minden érdeklődőt – CMC tagokat, tanácsadókat, CMC minősítésre készülő kollégákat!


CMC Bizottság

"KÉK" (KÖZÖS ÉRTELMEZÉSI KERET) WORKSHOP

2017.10.22.

Az érdeklődők lelkes, de kritikus csapata egy fél napon át elemezte a „KÉK” (Közös Értelmezési Keret) rendszer megvalósításának lehetőségeit és kockázatait.

A megbeszélés az alábbi eredménnyel zárult:

Az a javaslat körvonalazódott, hogy indítsunk egy „pilot” projektet a VTMSz tagjai / tagszervezetei között, amelynek során 10-15 önként jelentkező tagtársunkat végigkísérjük a klasszifikációs folyamaton. A „pilot” projekt résztvevőinek eredményeit a VTMSZ nem publikálja, sőt bizalmasan kezeli:

  • Az önkéntes alapon közreműködő – adatot szolgáltató – szervezetektől beérkező információkat csak összesítve/feldolgozva mutatjuk be, kizárólag demonstrációs céllal.
  • A tervezett kommunikációs akciók / konferencia során azoknak az üzeneteknek az átadására fókuszálunk, amelyek a modell alapján megfogalmazhatók. Alapvető üzenet, hogy a KÉK segítheti az ügyfeleket és a tanácsadókat abban, hogy a helyzethez leginkább illő tanácsadási konstrukciót válasszák.

Az „éles” klasszifikáció végrehajtására vonatkozóan több alternatív lehetőséget azonosítottunk be, amelyek közül a pilot tapasztalatai alapján választhatunk:

  • A VTMSZ klasszifikál
  • Az ügyfél végzi el a besorolást
  • Auditált önbevallásra épül a klasszifikáció
  • Auditálatlan önbevallás alapján történik

Köszönet a résztvevőknek – igazi csapatmunka volt!

INTERAKTÍV WORKSHOP - KÖZÖS ÉRTELMEZÉSI KERET MODELL MEGVITATÁSA

2017.05.27.

Köszönjük a részvételeteket és a hozzászólásaitokat a szerdai workshopon, igazán eredményes volt!

Hamarosan folytatjuk!

Addig is némi kedvcsináló, egy kis emlékeztető, hogy miről volt szó:

 

 

TANÁCSADÓI DÍJAK FELMÉRÉSE - 2015

2016.02.03.

2015-ben is folytattuk a szakma érdeklődését kiváltó vezetési tanácsadói díjak hazai felmérését.

Az elkészült ÖSSZEFOGLALÓT ITT olvashatja.

A felmérés célja továbbra is az, hogy a vezetési tanácsadó szakma ismert és elismert képviselőinek anonim megkérdezésével képet alkossunk a vezetési tanácsadásban alkalmazott aktuális napidíjakról, ami iránytűként szolgálhat mind az ügyfelek, mind a tanácsadók számára. 

A felmérést a Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetsége (VTMSZ) és a Magyar Projektmenedzser Szövetségnek (PMSZ) közösen végezte el, a megkérdezettek köre azonban kiterjedt az Informatikai, Elektronikai és Távközlési Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) és a Turisztikai Tanácsadók Szövetségének (TUTSZ) tanácsadóira is.