Aktualitások

SIKERESEN LEZÁRULT A CMC BIZOTTSÁGI TAGOK MEGVÁLASZTÁSA

2017.10.02.

A CMC Bizottság tagjainak megválasztása 2017. október 01-én 24 órakor sikeresen lezárult, 76 érvényes szavazat érkezett.

A szavazás eredménye – az első 7 legtöbb szavazatot kapott jelölt – a következő:

  1. BAUKOVÁCZ Krisztina
  2. BÁRSONY Ágnes
  3. CSÁKVÁRI Péter
  4. DEÁK Csaba
  5. HERCEGH Imre
  6. TARJÁN Gábor
  7. UNGER Anita

Köszönjük a jelölési és szavazási folyamatban közreműködőknek a részvételt, gratulálunk és jó munkát kívánunk az új CMC Bizottságnak!

TILTAKOZÁS A PSZICHOLÓGUS KAMARA MEGALAKÍTÁSÁRA VONATKOZÓ TÖRVÉNYTERVEZET ELLEN

2017.07.03.

A június 28-i – sajtónyilvánosságot kapott – rendezvényen szövetségünk is képviseltette magát.

A cél annak a törvényalkotói szándéknak a meghiúsítása, hogy a szakmai határterületeken végzett tevékenységek (szervezetfejlesztés, HR tanácsadás, tréning) végrehajtása kizárólag pszichológus végzettséggel legyen engedélyezett („…az emberi magatartás és mentális állapot felmérésének és kezelésének minden területén…”).

Ennek érdekében csatlakoztunk a pszichológus társadalom saját szakmai céljai által vezérelt tiltakozáshoz, amelynek ITT olvasható dokumentumát a vezetési tanácsadó szakma meghatározó társszervezetei is aláírták.

Amennyiben egyetért a nyilatkozat tartalmával, ITT tud csatlakozni az aláírókhoz.

INTERAKTÍV WORKSHOP - KÖZÖS ÉRTELMEZÉSI KERET MODELL MEGVITATÁSA

2017.05.27.

Köszönjük a részvételeteket és a hozzászólásaitokat a szerdai workshopon, igazán eredményes volt!

Hamarosan folytatjuk!

Addig is némi kedvcsináló, egy kis emlékeztető, hogy miről volt szó:

 

 

LEZAJLOTT ÉVES KÖZGYŰLÉSÜNK

2017.05.24.

Éves Közgyűlésünk 2016. május 24-én került megrendezésre. 

Hetyey Sándor elnöki beszámolójában összefoglalta az elmúlt év történéseit, valamint az egyes projektek felelőseivel beszámolt a megkezdett projektjeinkről.

A főtitkár beszámolójában összefoglalta az elmúlt év gazdálkodását, pénzügyi helyzetét a 2016. évi mérleg alapján.

Dr. Kornai Gábor a Felügyelő Bizottság elnökeként elmondta, hogy a jogszabályi kötelezettségeknek megfelelően az Elnökség felkérése alapján a három tagú Felügyelő Bizottság – Havas István, Dr. Salamon Károly és jómaga – végzi munkáját. Elkészítették a FB Ügyrendjét, melyet a közgyűlés elfogadott. Továbbá elfogadásra terjesztette elő a közgyűlés számára a Felügyelő Bizottság a Szövetség 2016. évi számviteli beszámolóját.

A jelenlévők elfogadták az elnöki, a főtitkári, valamint az Felügyelő bizottsági beszámolókat.

Az általános napirendi pontokon túl egy interaktív workshop színesítette a délutánt Ternyik László közreműködésével, ahol a „Beszéljük meg” munkacsoport által megalkotott Közös Értelmezési Keret modellt vitattuk meg. 

 

 

 

 

 

 

DÍJAZTÁK AZ ÉV ELNÖKÉT!

2017.03.26.

Díjazták az Év Elnökét, méghozzá 32. alkalommal a Vezérigazgató Találkozó keretében. Az elismerésben idén KORNAI Gábor, az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt. alapító-elnöke részesült.

Kornai Gábor az ünnepélyes díjátadót követően elmondta: a szakmai, üzleti sikerek mellett az elismerés fontos a vezetési tanácsadó szakma egészének, valamint pozitív jelzés a szakirányú felsőoktatás számára is.

„Díjat kapni mindig felemelő érzés, ebben az életkorban pedig kicsit talán egy egész szakmai életút elismerését is sejthetjük mögötte” – hangsúlyozta Kornai Gábor, aki rámutatott: az Év Elnöke díj nemcsak személyének, hanem a mögötte álló ütőképes, nemzetközi sikereket is felmutató csapatnak egyaránt szól.

A szakember két ízben is betöltötte a Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetségének (VTMSZ) elnöki tisztét, 2001 óta a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán tiszteletbeli docens, 2015-ig a Gazdálkodástudományi Intézet Vezetési Tanácsadás Tanszékének vezetője volt. 2009-ben az Év Iformatikai Cégvezetőjévé választották, 2015-ben kapta meg a BKIK Gazdasági Szolgáltatások Tagozatától a Tanácsadói Életműért díjat.

(Forrás: IT Business)

NAGY ÖRÖMMEL GRATULÁLUNK!!

TANÁCSADÓI DÍJAK FELMÉRÉSE - 2015

2016.02.03.

2015-ben is folytattuk a szakma érdeklődését kiváltó vezetési tanácsadói díjak hazai felmérését.

Az elkészült ÖSSZEFOGLALÓT ITT olvashatja.

A felmérés célja továbbra is az, hogy a vezetési tanácsadó szakma ismert és elismert képviselőinek anonim megkérdezésével képet alkossunk a vezetési tanácsadásban alkalmazott aktuális napidíjakról, ami iránytűként szolgálhat mind az ügyfelek, mind a tanácsadók számára. 

A felmérést a Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetsége (VTMSZ) és a Magyar Projektmenedzser Szövetségnek (PMSZ) közösen végezte el, a megkérdezettek köre azonban kiterjedt az Informatikai, Elektronikai és Távközlési Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) és a Turisztikai Tanácsadók Szövetségének (TUTSZ) tanácsadóira is.