Aktualitások

INTERNATIONAL CONSULTING DAY 2018

2018.05.29.

Kedves Kollégák!

Ha rendeznénk egy szavazást, akkor a nemzetközi tanácsadói nap dátumára vonatkozó tippek erősen szórnának! Minket is meglepett, hogy ez a nap idén május 29-re esett.

Az ALÁBBI LINKEN találhatjátok az ICMCI elnökének, Sorin Caian-nak az ünnepi köszöntőjét. Néhány gondolat, amit kiemelnék belőle:

  • Nem csak a tanácsadókat említi, hanem mindenkit, aki körülvesz minket: az ügyfeleket és a családunkat is. Szerintem ez nagyon fontos, mert a tanácsadás nem önmagában áll, inkább olyan, mint egy ökoszisztéma: segítünk ügyfeleink teljesítményét növelni innovatív megoldásokkal, miközben a saját személyes ökoszisztémánk fenntartásán is fáradozunk.
  • A technológiai fejlődés szerepe a világunkban vitathatatlan, de a technológia nem önmagában áll. A mi küldetésünk szerves része, hogy ezek megértését, alkalmazását segítsük, vagyis ebben a folyamatban egy sajátos "humán interfész" szerepet töltsünk be. Ebben pedig nem a technológia, hanem az ember és az együttműködés a lényeg.

És a végére egy tiszteletteljes javaslat: 5 percre álljunk meg, dobjunk el mindent magunk körül és emlékezzünk vissza az elmúlt év szakmailag legkedvesebb pillanataira. Ezek adnak motivációt, ezek viszik előre ügyfeleinket, és ezek emelik a szakmánk megbecsültségét! Legyünk rá büszkék!

Mezei Szabolcs

SIKERES TISZTÚJÍTÁS - ÚJ ÜGYVEZETÉS A VTMSZ-BEN

2018.05.13.

2018. május 11-én lezajlott Tisztújító Közgyűlésünk, ahol a tagság elfogadta az Elnökség és Főtitkár beszámolóját, az Etikai bizottság beszámolóját, melyek az elmúlt időszak történéseit, eseményeit, gazdálkodását, és projektjeit ismertették.

A Felügyelőbizottság megvizsgálta a számviteli törvény szerinti mérleghez kapcsolódó 2017. évi beszámolót, az elnökség év közbeni tevékenységét és megállapította annak szabályszerűségét. Így azokat a könyvvizsgálói véleményezéssel egyetemben elfogadásra a Közgyűlés elé terjesztette, melyet a Közgyűlés elfogadott.

A közgyűlés résztvevői megválasztották a következő két évre a VTMSZ új ügyvezetését.

ELNÖK:

MEZEI Szabolcs, CMC

ALELNÖK:

CSÁKVÁRI Péter, CMC

ELNÖKSÉG TAGJAI:

BAUKOVÁCZ Krisztina, CMC

KÁDÁR-CSOBOTH Péter, CMC

TERNYIK László, CMC

ETIKAI BIZOTTSÁG TAGJAI: 

CSANÁDI Péter, CMC

DR. GONDA György, CMC

NÉMETH Gergely, CMC

Az ELNÖKSÉG TOVÁBBI TAGJA a leköszönő elnök: HETYEY Sándor, VALAMINT a CMC Bizottság delegáltja.

KÖSZÖNJÜK leköszönő elnökünk HETYEY Sándor munkáját, továbbá köszönjük a leköszönő elnökségi és bizottsági tagok elmúlt kétéves közreműködését!

Idén is ünnepélyes keretek között került sor a CMC címet szerzettek okleveleinek átadására. Örömmel köszöntjük őket köreinkben Filetóth Pétert, Ríz Ádámot, Szabó Andrást, Terplán Zsófiát és Vereczkei Brigittát.

 

Gratulálunk mind az újonnan megválasztottaknak, mind új CMC-knek, sikeres és eredményes elkövetkező időszakot kívánva!

PMSZ 29. KÖRKAPCSOLÁS

2018.04.06.

Ajánljuk figyelmetekbe a  a PMSZ szervezésében megrendezendő 29. Körkapcsolás konferenciát.

 

További információ és online jelentkezés PMSZ honlapján - ide kattintva.

VÉGET ÉRT A 2017-18-AS CMC MINŐSÍTÉSI FOLYAMAT

2018.02.28.

Gratulálunk új, CMC címet szerzett tagjainknak:

FILETÓTH Péter
RÍZ Ádám
SZABÓ András
TERPLÁN Zsófia
VERECZKEI Brigitta

Örömmel nyugtáztuk a nagy számú részvételt a CMC minősítő szakmai előadásokon.

Az előadások anyagai a témákra kattintva tekinthetők meg:

FILETÓTH PéterRÖVIDTÁVÚ CÉL: TANÁCSADÓKÉNT RAJZBAN FEJLŐDNI
RÍZ ÁdámA MUNKAVÁLLALÓI ÉLMÉNY SZEREPE A MUNKAERŐ MEGTARTÁSÁBAN ÉS MOTIVÁLÁSÁBAN
SZABÓ AndrásROBOTOK A JÖVŐ VÁLLALATÁNAK MŰKÖDÉSÉBEN 
TERPLÁN ZsófiaA MAGYAR EGÉSZSÉGÜGY DIGITALIZÁCIÓJÁNAK ÚJABB LÉPÉSE – ORSZÁGOS TELEPATOLÓGIAI HÁLÓZAT KIALAKÍTÁSA
VERECZKEI BrigittaPROJEKT LÉLEKTAN - SZEMÉLYISÉGTESZTEK ALKALMAZHATÓSÁGA A PROJEKTMENEDZSMENTBEN

"KÉK" (KÖZÖS ÉRTELMEZÉSI KERET) WORKSHOP

2017.10.22.

Az érdeklődők lelkes, de kritikus csapata egy fél napon át elemezte a „KÉK” (Közös Értelmezési Keret) rendszer megvalósításának lehetőségeit és kockázatait.

A megbeszélés az alábbi eredménnyel zárult:

Az a javaslat körvonalazódott, hogy indítsunk egy „pilot” projektet a VTMSz tagjai / tagszervezetei között, amelynek során 10-15 önként jelentkező tagtársunkat végigkísérjük a klasszifikációs folyamaton. A „pilot” projekt résztvevőinek eredményeit a VTMSZ nem publikálja, sőt bizalmasan kezeli:

  • Az önkéntes alapon közreműködő – adatot szolgáltató – szervezetektől beérkező információkat csak összesítve/feldolgozva mutatjuk be, kizárólag demonstrációs céllal.
  • A tervezett kommunikációs akciók / konferencia során azoknak az üzeneteknek az átadására fókuszálunk, amelyek a modell alapján megfogalmazhatók. Alapvető üzenet, hogy a KÉK segítheti az ügyfeleket és a tanácsadókat abban, hogy a helyzethez leginkább illő tanácsadási konstrukciót válasszák.

Az „éles” klasszifikáció végrehajtására vonatkozóan több alternatív lehetőséget azonosítottunk be, amelyek közül a pilot tapasztalatai alapján választhatunk:

  • A VTMSZ klasszifikál
  • Az ügyfél végzi el a besorolást
  • Auditált önbevallásra épül a klasszifikáció
  • Auditálatlan önbevallás alapján történik

Köszönet a résztvevőknek – igazi csapatmunka volt!

INTERAKTÍV WORKSHOP - KÖZÖS ÉRTELMEZÉSI KERET MODELL MEGVITATÁSA

2017.05.27.

Köszönjük a részvételeteket és a hozzászólásaitokat a szerdai workshopon, igazán eredményes volt!

Hamarosan folytatjuk!

Addig is némi kedvcsináló, egy kis emlékeztető, hogy miről volt szó:

 

 

TANÁCSADÓI DÍJAK FELMÉRÉSE - 2015

2016.02.03.

2015-ben is folytattuk a szakma érdeklődését kiváltó vezetési tanácsadói díjak hazai felmérését.

Az elkészült ÖSSZEFOGLALÓT ITT olvashatja.

A felmérés célja továbbra is az, hogy a vezetési tanácsadó szakma ismert és elismert képviselőinek anonim megkérdezésével képet alkossunk a vezetési tanácsadásban alkalmazott aktuális napidíjakról, ami iránytűként szolgálhat mind az ügyfelek, mind a tanácsadók számára. 

A felmérést a Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetsége (VTMSZ) és a Magyar Projektmenedzser Szövetségnek (PMSZ) közösen végezte el, a megkérdezettek köre azonban kiterjedt az Informatikai, Elektronikai és Távközlési Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) és a Turisztikai Tanácsadók Szövetségének (TUTSZ) tanácsadóira is.