Aktualitások

MEGHOSSZABBÍTOTTUK A JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐT!!!

2018.11.27.

 2018. DECEMBER 7-IG VÁRJUK A CMC (Certified Management Consultant – Minősített Vezetési Tanácsadó) MINŐSÍTÉSRE JELENTKEZŐKET!

Az ICMCI akkreditációja alapján Magyarországon egyedül a VTMSZ jogosult CMC címek adományozására, amelyeket a közel 50 ICMCI tagország kölcsönösen elfogad.

A minősítésre az ONLINE FELÜLETEN jelentkezhet. A minősítés előfeltételei, a folyamat leírása, határidők és egyéb információk a CMC Információk alatt olvashatók.

További tájékoztatást ad a titkárság az office@vtmsz.hu e-mail címen.

VTMSZ KÖZSZOLGÁLATI CMC MINŐSÍTÉS

2018.10.14.

Kedves CMC Tanácsadó Kollégák!

Mint már előzetesen értesítettünk benneteket, a VTMSZ kezdeményezte a CMC cím kiegészítését specializált minősítések megszerzésével egy-egy iparágban, vagy szakterületen nagyobb gyakorlatot szerzett CMC tanácsadók számára.

Elsőként a közigazgatási területre került kidolgozásra a szóban forgó minősítési eljárás. Olyan CMC kollégák jelentkezését várjuk, akik megfelelnek az alább felsorolt követelményrendszernek és szívesen szereznének az elsők között közszolgálati CMC minősítést. A cím első birtokosaiként az ő feladatuk lesz a továbbiakban a következő generációk minősítése.

A követelményrendszer az alábbi:

 • A jelentkezés napját megelőzően legalább 1 éve megszerzett és aktív CMC minősítés
 • Legalább 60 hónap közigazgatási projekttapasztalat tanácsadói (projekttag vagy projektvezetői vagy projektszponzori) minőségben,
  • amelyből legalább 48 hónap a legutóbbi 6 évben teljesült;
  • amely legalább 5 különböző ügyfélnél
  • és legalább 5 különböző költségvetési szervnél történt.
 • A jelentkezés napját megelőző 3 évben legalább 50 óra önképzés, melybe beleszámít:
  • igazolt részvétel közigazgatási tárgyú tréningen, továbbképzésen
  • közigazgatási témájú oktatás felsőoktatásban;
  • közigazgatási tárgyú publikáció elkészítése;
 • Legalább öt közigazgatási ügyfél írásos ajánlása.

A jelentkezéseket a JELENTKEZÉSI LAP kitöltésével és mellékleteivel 2018. november 30-ig várjuk, a office@vtmsz.hu e-mail címre.

2018.09.13.

TANÁCSADÓI DÍJAK FELMÉRÉSE - 2015

2016.02.03.

2015-ben is folytattuk a szakma érdeklődését kiváltó vezetési tanácsadói díjak hazai felmérését.

Az elkészült ÖSSZEFOGLALÓT ITT olvashatja.

A felmérés célja továbbra is az, hogy a vezetési tanácsadó szakma ismert és elismert képviselőinek anonim megkérdezésével képet alkossunk a vezetési tanácsadásban alkalmazott aktuális napidíjakról, ami iránytűként szolgálhat mind az ügyfelek, mind a tanácsadók számára. 

A felmérést a Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetsége (VTMSZ) és a Magyar Projektmenedzser Szövetségnek (PMSZ) közösen végezte el, a megkérdezettek köre azonban kiterjedt az Informatikai, Elektronikai és Távközlési Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) és a Turisztikai Tanácsadók Szövetségének (TUTSZ) tanácsadóira is.