Aktualitások

ALAPSZABÁLY-MÓDOSÍTÁSRÓL SZAVAZÁS

2024.04.23.

A VTMSZ Elnöksége a szövetség alapszabályának módosítását kezdeményezi a tagság felé.

A szövetség tagjainak lehetősége van a tervezett új alapszabály megismerésére, részben a 2024. április 17-i előzetes online tájékoztató, részben pedig az alapszabály-módosítás egybeszerkesztett változata alapján.

Az alapszabály módosítására a jelenlegi jogszabályi lehetőségek alapján ülés tartása nélküli döntéshozatallal kerül sor, elektronikus módon, személyes találkozó nélkül szavaznak a tagok az alapszabály módosításának elfogadásáról vagy elutasításáról. Ehhez most is a már bevált ElectionBuddy szavazófelületet vesszük igénybe, mely mindenki számára saját hozzáférést küld majd, így biztosítva a bonyolítás szabályos kereteit és a szavazás tisztaságát.

Az alapszabály elfogadásához a teljes tagság legalább 75%-ának támogató szavazatára van szükség, ezért nagyon fontos minden tagunk részvétele a szavazásban!

2024. április 19-én mindenki megkapja a szavazásra szóló meghívót az VTMSZ<invitations@mail.electionbuddy.com> e-mail címről. (Amennyiben nem érkezett meg hozzád a levél, kérlek jelezd számunkra!) A levél egyedi linket tartalmaz, arra kattintva érhető el a szavazó felület.

A tagvállalatok kapcsolattartói külön szavazókulcsot kapnak, így előfordul hogy valaki egyéni tagként is kap egy belépő kulcsot, és kap egyet tagvállalati képviselőként is. Erre kérem figyeljetek, mindkét szavazókulccsal adjátok le szavazataitokat!

Határidő: 2024. május 27. éjfél

Kérünk benneteket, hogy mindenképpen szavazzatok, hiszen az alapszabály változtatás elfogadásához igen nagy részarányú, 75%-os IGEN szavazat szükséges.

Előre is köszönjük közreműködéseteket!

PROJKETMENEDZSMENT KÖRKÉP 2024 KUTATÁS

2024.04.15.

Mik a trendek a hazai projektek körében?
Indul a Projektmenedzsment Körkép 2024 kutatás

2024-ben már negyedszer méri fel a Magyar Projektmenedzsment Szövetség a Budapesti Corvinus Egyetemmel együttműködésben a hazai szervezetek projektmenedzsment kultúráját.

A PM Körkép kutatás célja, hogy átfogó képet adjon a hazai projektkultúráról, a szervezetek projektmenedzsment érettségéről, a projektmenedzserekkel szemben támasztott elvárásokról és a PMO-k működéséről, a nemzetközi trendekkel összevetve.​

A felmérés fókuszában az állami és piaci szektor projekteket megvalósító vagy projektalapon működő képviselői egyaránt szerepelnek. A kutatási eredmények rávilágítanak a szükséges hazai fejlesztési irányokra és iránymutatást adnak a társadalom és a gazdaság szereplői számára.  ​

Két évvel ezelőtt 50 szervezet több mint 2000 projektjének tapasztalatait összesítve tisztán látszott, hogy a változás volt a legmeghatározóbb kihívás a szervezetek életében. Idén – remélhetőleg még több szervezet bevonásával – azt kutatják, hogyan változott a helyzet azóta.

  • Milyen tényezők határozzák meg a projektek sikerét? És mi a sikertelenség oka?
  •  Mennyire érett a hazai projektmenedzsment kultúra? Vannak-e jelentős eltérések, helyi sajátosságok a nemzetközi trendekhez képest?
  •   Hogyan szerzik meg a projektmenedzsment tudást a projektekben dolgozó szakemberek? Megfigyelhetők-e új tendenciák az elmúlt években?
  •   ilyen támogató eszközök a legelterjedtebbek?

A PMSZ honlapján elérhető a kutatási felhívás és a kérdőív.

Az érintett szervezetek 2024. május 31-ig tölthetik ki a közzétett kérdőívet. Az eredményekről 2024 őszén széles körben, több szakmai fórumon is beszámolnak.

A kutatásban közreműködő partnerek: PMI Budapest, Magyar Innovációs Szövetség, Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége, Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület, Neumann János Számítógéptudományi Társaság, Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetsége.

Médiatámogató: ITBusiness

VEZETÉSI TANÁCSADÓI DÍJAK FELMÉRÉS 2023 EREDMÉNYE

2024.03.18.

 A teljes dokumentáció IDE KATTINTVA érhető el.

CMC VÉDJEGY

2019.03.25.

Immáron hivatalosan is védjegyzetté vált a CMC, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a mai napon védjegyként lajstromozta és a lajstromozást meghirdeti a Szabadalmi Közlöny és Védjegyértesítőben.