Aktualitások

GYERE ÉS CSATLAKOZZ HA FIATAL TANÁCSADÓ VAGY!

2024.06.18.

MIÉRT JÓ HA TE IS BELÉPSZ? 

Fiatal tanácsadó közösséget építünk, pont úgy, ahogy ez a négy szó kifejezi: épül, mert most fogtunk bele - legyél te is alapító tag! Fiatal tanácsadó - hisz kifejezetten a pályájuk elején járó tanácsadókra számítunk. Közösség, mert az elsődleges cél egy olyan közösség építése, amiben ti jól érzitek magatokat, és kapcsolatotokat építhettek a más cégeknél dolgozó kollégáitokkal, hogy meg tudjátok beszélni a titeket érintő legaktuálisabb témákat.

MI IDŐSEBBEK HOGYAN TÁMOGATUNK TITEKET?

Szívesen mesélünk arról, hogy mik a szövetségünk aktuális kérdései. Belépésetekkel pedig ti is teljes jogú taggá váltok, vagyis a szavazásra bocsátott kérdésekről egyenrangúként szavazhattok, beleszólhattok a döntésekbe. Szívesen vesszük, ha bekapcsolódtok a szövetség munkájába, úgy is, hogy ti találjátok ki, mivel szeretnétek foglalkozni.

MIÉRT CSINÁLJUK MINDEZT?

Hisszük, hogy a tanácsadói szakma rendkívül érdekes, és szeretnénk, ha tudnánk segíteni a fejlődésben, és lehetőséget adhatnánk nektek arra, hogy később ti is tudjatok segíteni azoknak, akik a tanácsadás iránt érdeklődnek.

Belépési feltételek:

 • felsőfokú végzettség;
 • legalább 1 éves vezetési tanácsadói gyakorlat (a vezetési tanácsadói tapasztalatszerzés szempontjából legfontosabb projektek bemutatásával, referencia megadásával);
 • egy ajánló VTMSZ tag;
 • a VTMSZ Etikai Kódexének elfogadása
 • legalább évi 600 órában végzett vezetési tanácsadási tevékenység.
 • tagsági díj megfizetése, ami első évben 8500Ft.

Tagság megtartás feltétele:

 • Az éves tagdíj megfizetése, továbbá
 • Minden évben nyilatkozat arról, hogy a tanácsadó
  • az előző évben a VTMSZ Etikai Kódexében foglaltak betartásával végezte vezetési tanácsadói tevékenységét
  • az előző évben legalább 600 órában végzett vezetési tanácsadási tevékenységet.

TANÁCSADÓI DÍJAK FELMÉRÉSE 2023 EREDMÉNYEINEK BEMUTATÁSA - beszélgetés és vita

2024.05.29.

Jó hangulatú, eredményes beszélgetést folytattunk a tanácsadói díjak felmérése 2023 eredményeiről. Köszönjük a résztvevőknek a tartalmas hozzászólásokat, felvetéseket, a jövőre vonatkozó ajánlásokat, ötleteket, köszönjük hogy eljöttetek!

A prezentációt IDE KATTINTVA tekinthetitek meg.

LEZAJLOTT ÉVES KÖZGYŰLÉSÜNK

2024.05.29.

Sikeresen zárult 2024. május 28-án megrendezett közgyűlésünk.
Mezei Szabolcs beszámolt az elmúlt évben történt előrehaladásunkról, a megkezdett szövetségi transzformációról. Elmondta, hogy változtatni szükséges a jelenlegi szerepfelfogásunkon, fókuszálni kell a fiatal tanácsadókra. Beszélt alapszabályunk módosításának szükségességéről, továbbá a taglétszám lassú csökkenéséről (kevés új CMC, idősödő tagság, visszavonulások, kilépések), az ezzel járó folyamatos nyomásról a tagdíjbevételeken. Beszélt arról, hogy tagságunkat a jelenlegihez képest más módon kell bővíteni, ami hosszabb távon hozhat eredményt, addig pedig szükséges a tagdíj emelés.

Schainpauer Mariann beszámolt az elmúlt év gazdálkodásáról, pénzügyi helyzetéről. A szövetség eredményessége jelentősen romlott az előző évhez képest. A nagyságrendileg 15%-os tagdíjemelés csak egy része tudott érvényesülni a jelentősebb számú kilépő és a nyugdíjba vonulók tagdíjbevételének elmaradása miatt. A közel 10%-os bevételnövekedés nem tudott lépést tartani az infláció következtében jelentkező markáns költségnövekedéssel, Így a tervezett nulla közeli eredmény helyett negatív eredménnyel zártuk az évet.

Dr. Kornai Gábor a Felügyelő Bizottság elnöke ismertette, hogy a FB megvizsgálta a szövetség gazdálkodását és a könyvvizsgálói jelentéssel egyetértve a jogszabályi kötelezettségeknek megfelelően elfogadásra terjesztette elő a közgyűlés számára a Szövetség 2023. évi számviteli beszámolóját.

Az Etikai Bizottság tevékenységéről Bartha János bizottsági tag számolt be. Tájékoztatta a hallgatóságot, hogy folyamatban van az Etikai Kódex bővítése, kiegészítése egy Fenntarthatósági fejezettel, ami érintheti Alapszabályunkat is. Jelenleg a kapcsolódó jogszabály változik, ésszerű megvárni jogerőre emelkedését és ezt követően, a szabályozással összhangban véglegesíteni a fejezetet.

A jelenlévők elfogadták a beszámolókat, valamint a szövetség 2023. évi számviteli beszámolóját. A közgyűlési beszámoló IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Az alelnök választás is sikeresen lezajlott. A Szavazatszámláló Bizottság összesítése alapján BAUKOVÁCZ Krisztina az új alelnök.
Gratulálunk és jó munkát kívánunk a szövetségi munkájához!

Ünnepélyes keretek között került sor az új CMC minősítést szerzett kollégák köszöntésére.Szeretettel üdvözöljük ALMACHT Ottót és SZŐTS Márton Áront soraink között!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VEZETÉSI TANÁCSADÓI DÍJAK FELMÉRÉS 2023 EREDMÉNYE

2024.03.18.

 A teljes dokumentáció IDE KATTINTVA érhető el.

CMC VÉDJEGY

2019.03.25.

Immáron hivatalosan is védjegyzetté vált a CMC, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a mai napon védjegyként lajstromozta és a lajstromozást meghirdeti a Szabadalmi Közlöny és Védjegyértesítőben.