Aktualitások

TANÁCSADÓI VEZETŐI KEREKASZTAL

2023.09.12.

A tanácsadás múltjáról, jelenéről, jövőjéről beszélgetnek a szakma vezető szereplői.

2023. szeptember 28. 18.00 - 19.30

TARTS VELÜNK AKÁR SZEMÉLYESEN (PwC Székház, Budapest, V., Bajcsy-Zsilinszky út 78.), AKÁR ONLINE.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÚJ ÜGYVEZETÉS!

2023.06.19.

2023. június 18-án lezárult online tisztújító szavazásunk, köszönjük, hogy éltetek a lehetőséggel és közreműködtetek az új elnökség megválasztásában!

Köszönjük továbbá a Jelölő Bizottság munkáját, segítségét a folyamat bonyolításában!

A 142 választásra jogosultból 80 leadott és érvényes szavazat érkezett, ami 56,3%-os részvételi arányt jelent, így a választás érvényes és eredményes volt.

A VTMSZ új ügyvezetése a következő két évre:

Végül, de nem utolsósorban köszönjük a leköszönő elnökség és Etikai bizottsági tagok elmúlt kétéves áldozatos munkáját, szerepvállalását!

Gratulálunk az újonnan megválasztottaknak, sikeres és eredményes elkövetkező időszakot kívánunk!

LEZAJLOTT ÉVES KÖZGYŰLÉSÜNK

2023.05.21.

Sikeresen zárult 2023. május 18-én megrendezett közgyűlésünk.

Csákvári Péter beszámolt a Szövetség működéséhez kapcsolódó kérdésekről - piac, tagság, generációk, események, stb., illetve örömmel tájékoztatta jelenlévőket a stabil taglétszámról. Elmondta, hogy a szövetség küldetése a vezetési tanácsadás minőségi és etikus gyakorlása érdekében elkötelezett egyénekből és szervezetekből aktív, cselekvőképes és eredményes szakmai közösség építése. Ezért a szövetség nyitott a fiatal tanácsadók felé, lehetőséget biztosítva számukra a szakma közös formálására (Fiatal tanácsadói felmérés készítése, Országos Tudományos Diákköri konferencián részvétel). A szövetség újabb sikertörténete a Tanácsadói díjfelmérés, amit már több éve készítünk.

Beszélt a CMC ügyekről, hazai és nemzetközi kapcsolatokról. Örömmel nyugtázta, hogy a Szövetség meetup-jai továbbra is igen sikeresek, bár kérdés, hogy vissza lehet-e térni az offline eseményekre. Tájékoztatott továbbá a futó projektekről is, melyek közül egy-kettő nem volt sikeres.

A pénzügyi beszámolót, az elmúlt év gazdálkodását a főtitkár asszony ismertette a 2022. évi mérleg alapján. Kitért a bevételek és költségek alakulására, megoszlására, összehasonlítva az előző év adataival. A Szövetség eredményességét sikerült kismértékben növelni az előző évhez képest, melyet a bevételek közel 10%-os növekedése, illetve a költségek szinten tartása biztosított.

Az Etikai Bizottság tevékenységéről Csanádi Péter a bizottság elnöke számolt be. Tájékoztatta a hallgatóságot, hogy az elmúlt évben az Etikai bizottsághoz nem érkezett etikai jellegű észrevétel, bejelentés, azonban a bizottság proaktívan több futó projekten is dolgozott:

  • Módosítási, kiegészítési javaslatot készített az Etikai Kódexhez és az Ügyrendhez
  • Etikai témájú konzultációs beszélgetéseket tartott a tanácsadói szövetségek képviselőivel – a konklúziókat összegyűjtötte.
  • Új kérdéseket írtak a CMC vizsgához, részt vettek a vizsgák etikai paneljeiben.
  • „Etikai esetgyűjteményt” állítottak össze a VTMSZ etikai workshopjához és egy, a társzövetségekkel tartandó konzultációs beszélgetéssorozathoz.
  • Átnézték az ICMCI Code of Conduct-ját – jelenleg nem kell módosítani az Etikai Kódexet, bár hosszabb távon vannak tovább gondolandó szempontok.
  • Poór József és Torma Kálmán kezdeményezett egy etikai tárgyú felmérést.

A jelenlévők elfogadták a beszámolókat, valamint a szövetség 2022. évi számviteli beszámolóját. A beszámolók ITT TEKINTHETŐK MEG.

Ünnepélyes keretek között került sor az új CMC minősítést szerzett kollégák köszöntésére, oklevelének átadására.

RÉSZT VETTÜNK AZ ORSZÁGOS TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIÁN

2023.04.20.

Az idei, 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Közgazdaságtudományi Szekciójában kollégáink - Vereczkei Brigitta és Bálint Ákos - érdekes és magával ragadó előadást tartottak AI a tanácsadásban: kiváltja-e a ChatGPT a vezetési tanácsadó munkáját? címmel.

 

 

 

Szuper délután volt!

CMC VÉDJEGY

2019.03.25.

Immáron hivatalosan is védjegyzetté vált a CMC, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a mai napon védjegyként lajstromozta és a lajstromozást meghirdeti a Szabadalmi Közlöny és Védjegyértesítőben.