Aktualitások

NOVEMBERI MEETUP - NEMZETKÖZI TÉMAKÖR

2021.11.12.

KISS Tibor az RRF és a 2021-2027 fejlesztési ciklus kereteiről beszél majd, míg BÁRTFAI István előadásában bemutatja a hazai digitalizációs fejlesztésekre tervezett európai uniós támogatási lehetőségeket, a pályázati feltételekben és a terület szakmai érintettjeinek körében bekövetkező változásokat, amelyek befolyásolhatják Magyarország hatékonyabb digitalizációs előre lépését. VERECZKEI Brigitta és BÁLINT Ákos igyekszik választ adni – nemzetközi kitekintéssel, valamint személyes és szervezeti tapasztalatuk alapján – arra a kérdésre, hogy hogy „jobb”, eredményesebb, sikeresebb-e egy projektvezető, ha rendelkezik projektmenedzsment minősítéssel, illetve, hogy jelent-e bármilyen garanciát egy megrendelő számára, ha minősítéssel rendelkező projektmenedzser irányítja a projektjét.

Időpont: 2021. november 18. 18.30

A MeetUp-ba a Google Meet platformon IDE KATTNTVA tudtok bekapcsolódni.

FB: https://fb.me/e/2Y0AGi8aw

ÚJRA CMC MINŐSÍTÉS! ISMÉT LEHET JELENTKEZNI!

2021.10.28.

 

Várjuk a 2021. évi CMC (Certified Management Consultant -  Minősített Vezetési Tanácsadó - minősítési eljárásra jelentkezőket 2021. december 15-ig!

Az ICMCI akkreditációja alapján Magyarországon egyedül a VTMSZ jogosult CMC címek adományozására, amelyeket a közel 50 ICMCI tagország kölcsönösen elfogad. A minősítésre az online felületen lehet jelentkezni.
Jelentkezési határidő: 2021. december 15.

Az érdeklődő tanácsadóknak a megadott határidőig kell jelezniük ELŐREGISZTRÁCIÓVAL a részvételi szándékukat, majd az előregisztrációt követően a kapott belépési kóddal érik el a minősítési folyamat ONLINE FELÜLETÉT.

A minősítés előfeltételei, a folyamat leírása, határidők és egyéb információk a CMC INFORMÁCIÓK alatt olvashatók. További tájékoztatást ad a titkárság az office@vtmsz.hu  e-mail címen.

Üdvözlettel:
CMC Bizottság

CSATLAKOZOTT SZÖVETSÉGÜNKHÖZ A MULTICONTACT CONSULTING KFT, KÖSZÖNTJÜK ŐKET SORAINKBAN!

2021.10.07.

Nagy örömünkre szolgál, hogy tagjai lehetünk a Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetségének, így egy olyan szakmai közösség részesei lehetünk, akik elősegítik a vezetési tanácsadási szakma megbecsülését.

Rólunk:
2002 óta működünk a központi közigazgatás, a nagyvállalatok és a kis- és középvállalatok hatékonyan együttműködő, valódi üzleti értéket teremtő partnereiként. 100 százalékban magyar tulajdonú cégként közel 80 fős, kiemelkedő képzettséggel és tapasztalattal rendelkező szakértői gárdánkkal a szervezetfejlesztést és folyamatracionalizálást, az igazgatásszervezést, az informatikai tanácsadást, GDPR bevezetést, a közbeszerzési tanácsadást, a pályázati tanácsadást, a projektauditot, valamint a projektmenedzsmentet tekintjük elsődleges működési területeinknek.
Szolgáltatási kínálatunk az évek során folyamatosan bővült, így az ma már minden olyan elemet tartalmaz, amely a klasszikus vezetési, illetve az informatikai szakértői szolgáltatás tárgykörébe tartozik. Örömmel tölt el bennünket, hogy egyre bővülő ügyfélkörünk egyre összetettebb projektekkel bíz meg bennünket, elismerve dinamikusan fejlődő csapatunk hozzáállását és szakmai sikereit.
Annak érdekében, hogy a nemzetközi piacon való részvételünket is erősítsük, létrehoztuk a nemzetközi kompetenciaközpontot vállalatunkon belül.

 

TÚL A TIZENÖTÖDIKEN!!

2021.09.24.

 A szeptember elhozta nekünk az ősz első meetup-ját, ahol ismét elővettük a digitalizáció témakört, persze egy kicsit másként.

(Az előadások a nevekre kattintva tekinthetők meg.)

BÁRÁNY Péter a folyamattérképezést mutatta be, mint a digitalizáció előszobáját - Process Reengineering: Value Stream Map, Global Service Design

KAMUTHY László egy process mining bevezetés sikerkritériumait mutatja be, ismerteti a folyamatbányászat koncepcióját, az ezzel kapcsolatos speciális projekt módszertant és megosztja a projekt sikerkritériumokkal kapcsolatos tapasztalatait.

 

VARGA Péter a felhő- és adatszolgáltatásról beszél nekünk a mezőgazdaságban, ahol a digitalizáció szintén – mint más területeken is – felgyorsította a verziók váltását. Az elmúlt 20 évben a precíziós műveléstől, az adat alapú gazdálkodáson át eljutottunk a robotizált „hands free” gazdálkodásig.

A változás alapját a mért adatok, az egyed alapú, vagy helyspecifikus beavatkozások, valamint az automatizált munkavégzés tette lehetővé. Az adatok átláthatóvá tették mindazt amit eddig csak a gazda szeme látott.

A „hagyomány, tradíció, szokás” alapú döntéseket mért adatokat feldolgozó algoritmusok veszik át, valahol a felhőkben. A változások lehetősége és veszélye elérte az egyik legtradicionálisabb ágazatot.

SIKERES TISZTÚJÍTÁS - ÚJ ÜGYVEZETÉS

2021.06.14.

Kedves Tagtársak!

2021. június 11-én lezárult online tisztújító szavazásunk, köszönjük, hogy éltetek a lehetőséggel és közreműködtetek az új elnökség megválasztásában!

a 134 választársa jogosultból  84 leadott és érvényes szavazat érkezett, ami 62,68%-os részvételi arányt jelent, így a választás érvényes és eredményes volt.

A VTMSZ új ügyvezetése a következő két évre:

ELNÖK:
CSÁKVÁRI Péter, CMC
AZ ELNÖKSÉG TAGJAI:
BAUKOVÁCZ Krisztina, CMC
DR. SÁNTHA György, CMC
VERECKEI Brigitta, CMC
AZ ETIKAI BIZOTTSÁG TAGJAI:
CSANÁDI Péter, CMC
DR. KORNAI Gábor, CMC NÉMETH Gergely, CMC
ALELNÖK:
KÁDÁR-CSOBOTH Péter, CMC
Az Elnökség további tagja még a leköszönő elnök:
MEZEI Szabolcs, CMC
továbbá a CMC bizottság delegáltja:
HERCEGH Imre

KÖSZÖNJÜK leköszönő elnökünk és alelnökünk áldozatos munkáját, a leköszönő elnökségi és bizottsági tagok közreműködését, támogatását az elmúlt hároméves időszakban!
Gratulálunk az újonnan megválasztottaknak, sikeres és eredményes elkövetkező időszakot kívánunk!

VEZETÉSI TANÁCSADÓI DÍJAK FELMÉRÉS ÖSSZEFOGLALÓ ELEMZÉS

2021.02.22.

Lezajlott az idei évi tanácsadói díjak felmérése, az összefoglaló jelentés a képre kattintva érrhető el. 

 

 

CMC VÉDJEGY

2019.03.25.

Immáron hivatalosan is védjegyzetté vált a CMC, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a mai napon védjegyként lajstromozta és a lajstromozást meghirdeti a Szabadalmi Közlöny és Védjegyértesítőben.