KÖZBESZERZÉSI WORKSHOP 2012. november 29.

2012.11.14.

Kedves Tagtársak!
 
Mindannyian tapasztalhattátok, hogy a tanácsadói tevékenységekre vonatkozó közbeszerzések legnagyobb részében meghatározó értékelési szempontként jelenik meg a legalacsonyabb ár, illetve az alkalmasság megállapításánál a tanácsadó tudásával, képességével szemben támasztott követelmények alacsonyak. Ennek eredményeképpen a szakmai és minőségi szempontok érvényesülése csak nagyon korlátozottan jelenik meg a döntésekben.
A fenti jelenség a valódi tanácsadó szakma számára közvetlenül a munkaszerzés, közvetetten pedig a tanácsadó szakma megítélésére vonatkozóan rendkívül hátrányos, ezért a VTMSZ javaslatot kíván készíteni a tanácsadói közreműködést célzó közbeszerzések során érvényesítendő szempontrendszerre. Az elkészítést követően a VTMSZ ezt a „position papert” egyfelől nyilvánosságra hozza, másfelől pedig eljuttatja és lehetőség szerint egyezteti is a közigazgatás azon szereplőivel, akik nagy beszerzői a szolgáltatásainknak, illetve a közbeszerzésekkel kapcsolatos policy-k készítői.

Ennek előkészítésére egy workshopot szervezünk, 2012. november 29-én csütörtökön 13:00-17:00 között (helyszín: Vialto Consulting, Budapest, XIII.,  Váci út 169.), amelyre minden VTMSZ tagot szeretettel várunk.
 
Kérjük a részvételi szándékotokat jelezzétek a fotitkar@vtmsz.hu email címen.
 

Tunkli Gábor
VTMSZ Közigazgatási tagozat elnöke