TÚL A TIZENÖTÖDIKEN!!

2021.09.24.

 A szeptember elhozta nekünk az ősz első meetup-ját, ahol ismét elővettük a digitalizáció témakört, persze egy kicsit másként.

(Az előadások a nevekre kattintva tekinthetők meg.)

BÁRÁNY Péter a folyamattérképezést mutatta be, mint a digitalizáció előszobáját - Process Reengineering: Value Stream Map, Global Service Design

KAMUTHY László egy process mining bevezetés sikerkritériumait mutatja be, ismerteti a folyamatbányászat koncepcióját, az ezzel kapcsolatos speciális projekt módszertant és megosztja a projekt sikerkritériumokkal kapcsolatos tapasztalatait.

 

VARGA Péter a felhő- és adatszolgáltatásról beszél nekünk a mezőgazdaságban, ahol a digitalizáció szintén – mint más területeken is – felgyorsította a verziók váltását. Az elmúlt 20 évben a precíziós műveléstől, az adat alapú gazdálkodáson át eljutottunk a robotizált „hands free” gazdálkodásig.

A változás alapját a mért adatok, az egyed alapú, vagy helyspecifikus beavatkozások, valamint az automatizált munkavégzés tette lehetővé. Az adatok átláthatóvá tették mindazt amit eddig csak a gazda szeme látott.

A „hagyomány, tradíció, szokás” alapú döntéseket mért adatokat feldolgozó algoritmusok veszik át, valahol a felhőkben. A változások lehetősége és veszélye elérte az egyik legtradicionálisabb ágazatot.