ÚJABB HÓNAP, ÚJABB MEETUP, ÚJABB ÉRDEKES TÉMÁK!

2022.10.27.

Ezúttal négy különböző területhez - az IT architektek, a vagyonértékelés, az információbiztonság és a városfejlesztés – kapcsolódó tanácsadói feladatokról, megoldásokról hallhattunk (a prezentációk a nevekre kattintva érhetők el).

FILETÓTH Péter arról beszélt, hogy milyen trendet követnek és milyen következtetések fogalmazhatóak meg a Magyarországon működő vállalatokról, ha az IT architektek szerepeit vizsgáljuk, egy hazai, nem reprezentatív jellegű felmérés eredményét véve alapul. Aktualitások, tanácsadói lehetőségek az IT építészet kupolája alatt.

DR. SERÉNYI Iván a vagyonértékelés és hasznosítás összetett kérdései vette górcső alá, amit meghatároz a cél, a választott módszer, a figyelembe vett körülmények. Hasznosítása függ attól is, hogy egy időponti, egy időszaki, illetve egyértékű, vagy tól-ig mozgástartományú. Különböző szakemberek és partnerek együttműködése szükséges végrehajtásához, fenntartásához. A könyvvizsgálat fontos része ennek, segíthet optimálni értékképzését és hitelesítését.

DR. TARJÁN Gábor előadásában egy doktori értekezésben is bemutatott (és megvédett), információbiztonsági tudatosság mérésére kitalált modellt jár körbe és azt a kérdést feszegeti, hogy hogyan lehet egy szervezetben ezt a működési „dimenziót” (az információbiztonsági tudatosság érettségi szintjét) mérni.

TERPLÁN Zsófia, az IFUA szenior projektvezetője egy projekten keresztül mutatta be, hogy a kerületi önkormányzatok milyen kihívásokkal szembesülnek a vagyongazdálkodás során manapság, és hogy ezekre tanácsadóként milyen válaszokat tudunk adni.