Csatlakozz!!

A csatlakozás feltételei

Kik lehetnek a VTMSZ tagjai?

- Vezetési tanácsadó cégek , valamint
- Önálló vezetési tanácsadók .
A Szövetségnek ezen kívül lehetnek pártoló tagjai. Pártoló tag lehet az olyan szervezet vagy egyén, amely/aki érdeklődik a vezetési tanácsadási szakma iránt, egyetért a Szövetség célkitűzéseivel és támogatja azokat, bár nem a vezetési tanácsadási szakma területén működik.

A vezetési tanácsadás területei:

1. Vállalati stratégiai tanácsadás
2. Operations Management
3. Informatika
4. Emberi Eroforrás Menedzsment
5. Outsourcing

Az egyes vezetési tanácsadási területekhez tartozó részletesebb információk itt  találhatók.

A Szövetségi tagság feltételei

(1) Függetlenség. A Szövetség tagjainak önálló jogi személyiséggel rendelkező szervezetnek vagy adószámmal rendelkező egyéni vállalkozónak kell lennie. Részt kell vennie a vezetési tanácsadás gyakorlatában. Pénzügyileg életképesnek és önfenntartónak kell lennie, valamint olyan mértékben függetlennek, hogy módjában álljon ügyfeleinek elfogulatlan, professzionális tanácsot adni.

(2) Szakértelem. A tanácsadási tevékenységnek elsősorban vezetési tanácsadásnak kell lennie. A tag legyen képes arra, hogy legalább egy tanácsadási területen az ügyfelek problémáit elemezze, tanácsot és a megvalósításhoz segítséget nyújtson.

(3) Etika. A tagnak ki kell nyilvánítania, hogy elfogadja a Szövetség Etikai Kódexét , és hogy mindig az annak megfelelő legmagasabb szakmai és etikai mércét tartja szem előtt.

(4) Szakmai gyakorlat. A tagszervezetek legalább egy munkatársának, ill. az önálló tanácsadó tagoknak legalább hároméves igazolt gyakorlattal kell rendelkeznie a vezetési tanácsadás területén.

(5) Képesítés. A tagcég tanácsadóinak, ill. az önálló tanácsadó tagoknak magas szellemi és technikai ismeretekről kell bizonyságot tenniük, amelyekhez felsőfokú képzettség megszerzése útján jutottak, továbbá tapasztalatokkal kell rendelkezniük a vezetési tanácsadás területén.

(6) Ellenőrzés. A csatlakozni kívánó szervezetnek el kell fogadnia, hogy a Szövetségi tagságból eredően képességeit ellenőrzi a Szövetség egyrészt a tagság elnyerése előtt, másrészt akár a szervezet helyzetének megváltoztatása esetében, akár a Szövetség által előírt időszakonként.

A csatlakozással kapcsolatos kérdésekben az office@vtmsz.hu email címen, vagy a +36 20 922 5300 készséggel állunk rendelkezésére. További tagsággal kapcsolatos információk a Szövetség Alapszabályában olvashatóak.

A tagszervezeti tagként való csatlakozáshoz szükséges Belépési nyilatkozat itt, míg az egyéni tagként való csatlakozáshoz szükséges Jelentkezési lap itt és Belépési nyilatkozat itt letölthető!