Gondolatok

Karácsony 2.0 ?

Nemrég egy érdekes cikkre bukkantam...

“Jézus egy ronda kocka. Tényleg. De jót akarnak vele: a Minecraft nevű online videójáték küllemét lemásolva adtak ki Bibliát, hogy „a mai fiatalokhoz” is eljussanak a történetek.

Uramisten!  Jézus ugyanis tényleg ronda kockaként jelenik meg ebben a könyvben. Karácsony közeledtével érdemes megnézni a képet - bizony, az ott a betlehemi istálló, meg a jászol és a kocka Jézus!”

Minthogy én is az vagyok, - a szeniorabb tanácsadók – eddig nem mozogtunk túl otthonosan az online játékok világában, és így mi is hajlamosak lehetünk esetleg a silány képi világról, békaülep alatti művészi színvonalról értekezni, sőt rögtön kreatív tanácsokat is adni.  Azonban kis guglizás után kiderült, hogy erről itt szó sincs. Ez direkt ilyen “egyszerű”. 

 A Kislányom is (10) - számomra megfejthetetlen okokból - ugyanis a 3-D grafikák korában, akárcsak a Z-nemzedék, rácuppant a Minecraft nevezetű online játékra, az meg vizuálisan pont így néz ki, mint a fenti kép. Jászolostul, bethlehemestül, királyostul, mindenestül.   Éppen ez lenne a lényege, ezért adták ki ezt a könyvet. Azért, hogy „a mai fiatalokhoz” is eljusson a Biblia, vagy a karácsony üzenete….

De vajon miért venne a kezébe inkább olyan Bibliát a gyerek, amely úgy néz ki, mint egy online játék – de offline. Feltevés szerint a kölkök nem azért minecraftoznak, mert ilyen ronda kockák a szereplők, hanem azért, mert videójáték és mert online. Ez meg itt egy könyv. Vajon lesz-e sikere a könyvnek? Még nem tudni….

És mi – kicsit idősebb nemzedék -, hogy is vagyunk ezzel a karácsony, meg Jézus, meg szeretet ünnep stb. dologgal? A környezetünk, a média, a feltételezett elvárásaink, nem ilyen online 2.0 világot képeztek az egész karácsonyból, vagy annak igazán lényeges üzeneteiből? Nem mindent leegyszerűsítünk, értékelünk, megrendelünk, megvásárolunk, eldobunk vagy újrakezdünk mi is a való életünkben? Mi nem csomagoljuk be érzéseinket kocka ajándékokba, kocka üzenetekbe, semmitmondó szlogenekbe (például: “Kellemes karácsonyt kívánok”). 

Ezért is érdemes egy percre megállni és elgondolkodni, hogy “mi” felnőttek mit is közvetítünk a gyerekeinknek, a szeretteinknek vagy egymásnak a 2.0 karácsony kapcsán?  

Persze mindenkinek más és más válasza lehet. Ez így rendben is van, hiszen nem kell az, hogy mindenki csípőből tüzeljen keresztény hithű válaszokat. Szerintem úgy kerek az egész karácsony, hogy mindenkinek más és más válasza van hite, meggyőződése vagy éppen személyisége szerint. 

Egy dologról azonban nem szabad elfeledkezni az adott válaszainkban. Amit mindahányan szeretnénk már végre megtalálni, átérezni, kimondani - akár a Minecraftban, akár a templomban, vagy a drága ajándékokban, és otthon Szenteste a vacsoránál a családdal is.   De legfőképpen végre önmagunkban…. Bárhol, bárkivel is vagyunk….

JUHÁSZ GYULA: Karácsony felé

Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyekor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
Ilyenkor decemberben.

…Bizalmas szívvel járom a világot,
S amit az élet vágott,
Beheggesztem a sebet a szívemben,
És hiszek újra égi szeretetben,
Ilyenkor decemberben.

…És valahol csak kétkedő beszédet
Hallok, szomorún nézek,
A kis Jézuska itt van a közelben,
Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,
S ne csak így decemberben. 

Gamplett Gábor

Mit végeztünk az idén (a VTMSZ stratégiaalkotási folyamatának értékelése)

A Karácsony és az év vége felé közeledve óhatatlanul felmerül annak az igénye, hogy vonjunk mérleget az elmúlt év eseményeiből. Őszintén szólva, amikor belekezdtem ennek az átgondolásába, akkor vegyes érzelmeim voltak. Ezt szeretném most megosztani veletek.

A vegyes érzelmek két tőről fakadnak. Egyrészt izgalmasnak találtam a stratégiaalkotási és akciótervezési folyamatot, másrészt pedig szomorúan tapasztaltam, hogy a szervezetünk jelenlegi aktivitása még mindig egyfajta tetszhalott állapotban leledzik.

Úgy gondolom, hogy sikerült olyan stratégiát és ehhez kapcsolódó akciókat definiálni, amely mentén a VTMSZ jövőbeli szerepe, létjogosultsága elképzelhető. Az szintén örömteli, hogy az akciók többségét a stratégia szeptemberi elfogadásától eltelt időszakban sikerült kidolgozni. Így már látjuk, hogy milyen feladatok várnak ránk a következő másfél évben. Ezek közül egyelőre hármat érdemes kiemelni:

  • Egyrészt világos elképzelésünk van arra vonatkozóan, hogy szervezetünk kommunikációját a hagyományos és féldigitális formák helyett a közösségi média platformokon folytassuk és ezzel több kollégát érjünk el. Jelenlegi tagokat, nem tag tanácsadókat, fiatal tanácsadókat, vagy akár tanácsadónak készülő fiatalokat (akció: „kommunikációs képességek fejlesztése” valamint „vezetési tanácsadók csoportja a közösségi médiában”).
  • Másrészt fontosnak tartjuk, hogy szervezetünk a jövőben egyfajta mediátor szerepet tudjon betölteni a tanácsadást igénybe vevők és a tanácsadó szervezetek között abban a tekintetben, hogy egy strukturált párbeszéd alakuljon ki. Ennek keretében meg szeretnénk mutatni az igénybevevő oldalnak, hogy Magyarországon ki miben erős, illetve számítunk arra, hogy ők is kommunikálják a tanácsadók irányában megfogalmazott elvárásaikat (akció: beszéljük meg)
  • Harmadrészt elindítjuk a vezetési tanácsadásról szóló előadássorozatunkat magyar felsőoktatási intézményekben. Az első évben ez még egyoldalú kommunikáció, de a későbbiekben tervezzük a résztvevő hallgatók aktív részvételét, mely lehetőséget teremt számunkra a tehetséges diákok előminősítésére (akció: „legyetek ti is vezetési tanácsadók”)

Ha az előrehaladást nézzük, akkor azt mondhatjuk, hogy terv szerint haladunk, mivel korábban azt a célt tűztük ki, hogy az egyes akciók kidolgozására még ebben az évben sor kerül. Ez alól a „Közszolgálati CMC” elnevezésű törekvésünk az egyedüli kivétel, de ennek a kidolgozását is folytatni fogjuk.

És most jöjjön az a rész, ami vegyessé teszi az érzelmeket. Sajnos azt tapasztaltuk, hogy a lelkesedésünk nem ragadt át maradéktalanul a tagságra, mert bár számos visszajelzés érkezett a stratégiai akciókra vonatkozóan – elmondhatjuk tehát, hogy a szándék szintjén megvolt a lelkesedés -, az utána következő tényleges aktivitás már sajnos elmaradt az előzetes várakozásoktól.

Én személy szerint továbbra is hiszek abban, hogy a VTMSZ-nek van és lehet szerepe a vezetési tanácsadásban Magyarországon. És hiszek abban is, hogy ez nem a CMC minősítés lebonyolítására fog korlátozódni. Ehhez viszont az kell, hogy megmozduljon a szervezetünk. Ez pedig mindannyiunkon áll. Bízom abban, hogy a következő év stratégiai akciókhoz kapcsolódó eseményei ehhez jó alkalmat teremtenek.

Mezei Szabolcs

Ismét Magyaroszágon a Constantinus Díj!

Azt a hírt szeretnénk megosztani Veletek, hogy az Eqvaltek Magyarország és a Helix Consulting megnyerte a 2016-os év tanácsadói Oscar díját, a Constantinus Award-ot!

A díjat a Nemzetközi Vezetési Tanácsadó Szövetség (ICMCI) ítélte oda.  27 ország 30 projektje közül kiválasztva a magyar pályázatot. 

A két tanácsadó cég közös díjnyertes pályázata a Nemzeti Agrárgazdálkodási Kamara (NAK) SAP CRM/Portál bevezetéséről szólt. A program nemcsak a CRM/Portál modul bevezetésével foglalkozott, hanem működésfejlesztési és változáskezelési projektjei is voltak. 

A két cég adta a teljes programvezetés tanácsadóit, valamit egyes területek IT szakmai vezető tanácsadóit.

A programot 14 hónap alatt kellett megvalósítani, eredménye a NAK majdnem teljes állományt –közel 800 fő – érintette.

A díjátadás Torontóban volt október 20-án, ahol egy tanácsadói gálavacsora keretében került kihirdetésre  az eredmény, látványos körülmények és izgalmak között! 

És már csak hab a tortán, hogy a közelben volt a Niagara vízesés is!

Gamplett Gábor

Új CMC minősítettek

Röviden bemutatjuk az idén CMC oklevelet szerző új tagtársainkat:

DAMÁSDI Tibor

Tibor 1978-ban a Széchenyi István Főiskolán üzemmérnökként végzett, majd második diplomáját a Külkereskedelmi Főiskolán szerezte külkereskedelmi üzemgazdászként.

Szakmai pályafutását a Hungarocamionnál kezdte munkatársként, majd osztályvezető lesz. Ezt követően a Hungarocamion-Hamburgnál import kereskedelmi és forgalmi vezető, majd ezt követően a Prodax Zrt. alapító, ügyvezető igazgatójaként tevékenykedik.

Tanácsadói pályáját a Networkspeed Kft-nél kezdi, ahol alapító és ügyvezető igazgató. Itt a biztonságos E-Logisztika bevezetésével és fejlesztésével, illetve a biztonságos online megoldások a nemzetközi kereskedelemben és szállítmányozásban szakterületekkel foglalkozik jelenleg is.

KÁDÁR-CSOBOTH Péter

Péter 2005-ben végzett a Pécsi Tudományegyetemen történelem szakon. A közigazgatási szektorban 1999 óta aktív, első sorban felsőoktatási, fejlesztéspolitikai, és ifjúságpolitikai területeken. Az elmúlt években tapasztalatot szerzett közpolitikai stratégiaalkotásban, programtervezésben, szervezetfejlesztésben és jogszabály-előkészítési tevékenységben. Az IFUA Horváth & Partners Kft-nél 2009 óta áll alkalmazásban, jelenleg a felsőoktatási szegmens vezető tanácsadója. Házas, két gyermek apja (Sámuel – 9, Johanna 7)

DR. KÁDÁR Krisztián

Krisztián 2002-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen igazgatásszervezőként végzett, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetemen jogász végzettséget szerzett. Jelenleg a Debreceni Egyetem Doktori Iskolájában doktori képzésen vesz részt. Pályáját a Belügyminisztériumban kezdte projektkoordinátorként, majd a Magyar Közigazgatási Intézetnél vezető kutásszervezőként dolgozott. 2009-től a Königsberg Consulting Kft-nél tanácsadó. Ezzel párhuzamosan maradt a közigazgatásban is, szakmai tanácsadói státuszban a Miniszterelnöki Hivatal Elektronikuskormányzat-központban, majd a Kopint-Datorg Infokommunikációs Zrt-nél, majd  főtanácsadóként és szakmai vezetőként tevékenykedett az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, illetve az Oktatási Hivatalban. Jelenleg is a központi közigazgatásban tevékenykedik szakértőként (e-közigazgatási, digitális oktatási tanácsadás).

DR. SÁNTHA György

György a Szegedi Tudományegyetem szerezte állam- és jogtudományok doktora diplomáját, majd ugyanitt EU szakjogász végzettségét. Megkezdte jogász-közgazdász tanulmányait, illetve jelenleg Pázmány Péter Katolikus Egyetem doktori iskoláját végzi. Ezen felül számos szakmai képesítést szerzett.

A Miniszterelnöki Hivatalban kezdte szakmai pályafutását, mint területpolitikai-, kistérségi referens, majd tanácsos, regionális politikai szakreferens, ahol feladata volt az EU-támogatásokkal, regionális politikával összefüggőkormány‐előterjesztések véleményezése, igazságügyi ágazati érdekek képviselete. Az Igazságügyi Minisztériumban osztályvezetőként folytatódott pályája, ahol feladata volt az ágazati stratégiai projektekre, ezzel kapcsolatban projekt-előkészítés, forrásszerzés,projektmenedzsment, illetve EU-támogatásokkal, fejlesztéssel és közigazgatás-korszerűsítéssel összefüggő kormány-előterjesztések véleményezése. Két évet dolgozott az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumban, mint osztályvezető, később főosztályvezető, majd az Állami Számvevőszéknél Főtanácsosként, projektvezetőként. Pályája a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanácsnál folytatódott, ahol részt vett e-közigazgatási, fejlesztéspolitikai és adatpolitikai szakmai munkacsoportjainak feladatellátásában.

Tanácsadói pályáját az e-Gov Tanácsadó Kft-nél kezdte, ahol jelenleg is dolgozik. Szakterületei: az állami szakpolitikák (adatpolitika, közigazgatás‐fejlesztés,integritás és korrupció elleni fejlesztéspolitika), valamint kormányzati és intézményi stratégiák kidolgozása; nemzetközi (ESB-alapok, Svájci Alap, Világbank) támogatással megvalósuló közigazgatás‐fejlesztési projektek tervezése és megvalósításuk menedzselése és minőségbiztosítása; vállalati projektek vezetése; a projektekben részt vevő kollégák munkájának közvetlenirányítása és felügyelete; nemzetközi szakmai együttműködések kezdeményezése, kialakítása és koordinálása; a cég nemzetközi, stratégiai és HR projektjének szakmai felügyelete.

TIHANYI Noémi

Noémi a Budapesti Corvinus Egyetemen Nemzetközi kapcsolatok szakértőként (MSc) szerezte első diplomáját, majd  az Óbudai Egyetemen közgazdász végzettséget is szerzett.

Több szakmai képesítéssel rendelkezik, pl.  BMP Practitioner (folyamatszakértő), Lea menedzser képzés.

Gyakornokként a FranklinCovey Magyarországnál és a Vialto Consultingnál kezdi meg szakmai pályáját, majd tanácsadói státuszba a Pentatrade Kft. Pentaconsult üzletágnál már Folyamatmenedzsment és működésfejlesztés kompetenciaterületek vezetője, illetve Működésfejlesztési, innovációs és informatikai projektek vezetése a feladata.

Jelenleg a Clarity Consulting Senior tanácsadója, ahol folyamatfejlesztési, működésfejlesztési és informatikai projektek szakértői támogatását, projektvezetését végzi, Account és üzletfejlesztés a fő szakterületei.

VÁRFALVI Balázs

Balázs a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskolán szerezte Villamos üzemmérnök diplomáját.

Pályafutását szervizmérnökként kezdte, majd műszaki tanácsadóként tevékenykedett egy orvostechnikai berendezéseket gyártó cégnél. Tanácsadói pályáját 2004-ben kezdte, ahol az egészségügyben rendszerbevezetéssel foglalkozott, illetve ellátta az cég ügyvezetői feladatait. 2007-től a HomoRegius Tanácsadó irodában folytatta szakmai tevékenységét, ahol főbb feladatai: stratégia alkotás, üzleti folyamatok szabályozása, folyamatszabályozás implementáció, mérések, vizsgálatok, kutatások, kommunikáció, időgazdálkodás, változásmenedzselés, vezetés, érzelmi intelligencia, viselkedéskultúra, konfliktuskezelés, mediáció, stresszkezelés témakörökben.

Könyvajánló

Susan FOWLER: Motiváció magasabb szinten

A vezetők egyik fontos feladata, hogy motiválják munkatársaikat. Az igazi kérdés nem az, hogy az embereink motiváltak-e, hanem az, hogy mitől motiváltak? "Amotiváció - az energia, vagy a lendület -, amely az emberek tetteit ösztökéli, fölöttébb eltérő lehet." állapítja meg a szerző. Egészen más pl. az a motiváció, amelynek valamilyen érték, vagy cél a forrása, mint ami az egóból, hatalomból, jutalom iránti vágyból fakad. A motivációhoz kapcsolódó hagyományos kérdések (motivált-e valaki?; mennyire motivált?) nem világítanak rá a motiváció természetére. A mi motivál egy illetőt? kérdésre adott válaszok a lehetséges motivációk széles tárházát nyitják meg. 

A könyv tudományos alapokon vizsgálja, hogy miért hatástalan az emberek motiválása, majd foglalkozik azzal, hogy milyen az emberi motiváció valódi természete. Külön fejezet foglalkozik az eredménymotiváltsággal egy olyan alternatívát mutatva be, amellyel jobb eredmény érhető el. 

A könyv körvonalazza, hogy milyen képességek fejlesztésével lehet elősegíteni a saját motivációs állapot minőségének megváltoztatását. Segítséget nyújt a vezetőknek a munkatársaik motivációjának fejlesztéséhez, végül pedig több szempontból is megvizsgálja, hogy milyen lehetőségek rejlenek az általa bemutatott új motivációs módszerben.

A könyvben sok sztori, példa világít rá egy-egy dilemmára, megkönnyítve az értelmezést.

Ismerősen csengenek a motiváció alapját képező pszichológiai szükségletek: az autonómia, a valahová tartozás, a kompetencia. Ezeknek a pszichológiai szükségleteknek a kielégítése - a pozitív függőséghez, vagy a flow élmény megéléséhez hasonlóan olyan pozitív energiával tölt el, hogy abból még többet akarunk. Ilyen esetben nincs szükség arra, hogy valaki vagy valami más késztessen, hajtson. 

Nagyon hasznosnak tartottam azt a fejezetet, amely azzal foglalkozik, hogy hogyan tudjuk aktiválni a saját pozitív energiánkat.

Ajánlom a könyvet mindenkinek, akit foglalkoztat a saját motivációja, vagy vezetőként szeretné elérni, hogy munkatársai energikusan, jól érezve magukat végezzék a munkájukat.

Gáspár Judit